Ο κιτρικός οξύς απαντάται φυσικά σε εσπεριδοειδή, αλλά μπορεί επίσης να παραχθεί. Ο βιομηχανικός κιτρικός οξύς παράγεται κυρίως μέσω ζύμωσης ή χημικής αντίδρασης. Αυτή η τελευταία μέθοδος χρησιμοποιείται σε περίπου 90% της παγκόσμιας παραγωγής και βασίζεται στη ζύμωση με τη χρήση ενζύμων και στελεχών μικροοργανισμών, κυρίως Aspergillus niger.
Ο κιτρικός οξύς έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί τις ελαιώδεις διαλύσεις και να αποτρέπει τη διαχωριστική διαδικασία του λίπους. Το τελικό προϊόν διατίθεται σε μορφή σκόνης ή κόκκων ως ανυδρικό κιτρικό οξύ.
Ο κιτρικός οξύς βρίσκεται φυσικά στα εσπεριδοειδή, αλλά μπορεί επίσης να παραχθεί. Ο βιομηχανικός κιτρικός οξύς παράγεται κυρίως μέσω ζύμωσης ή χημικής αντίδρασης. Αυτή η τελευταία μέθοδος χρησιμοποιείται σε περίπου το 90% της παγκόσμιας παραγωγής και περιλαμβάνει τη ζύμωση με ένζυμα και μικροβιακές στελέχες, πιο συχνά με Aspergillus niger.
Ο κιτρικός οξύς έχει την ικανότητα να βοηθά στη σταθεροποίηση των εμοσυγκομιδών και αποτρέπει τη διαχωρισμό των λιπών. Το τελικό προϊόν διατίθεται σε μορφή σκόνης ή κόκκων ως ανυδρός κιτρικός οξύς.